onsdag 16 februari 2011

Day 03 – Your parents

Föräldrar ja… dom där som alltid klagar på att man inte städar? Nej, jag har faktiskt väldigt bra föräldrar, om än kanske lite för fotbollsintresserade för min smak.


Min far hade stora problem med att jag bestämde mig för att komma just den dagen jag kom. Sverige spelade någon form av viktig VM-match i juni 1989 och jag såg till att han inte fick se det på tv. Tack och lov att det var på den tiden då folk fortfarande använde radio. Så jag är hyffsat säker på att bland det första jag hörde var en radiosändning av en fotbollsmatch. Omen för en framtida karriär? Icke! När jag väl hade lärt mig gå och springa så tog pappa mig till en öppen prova-på-fotboll-grej i hagaparken och tänkte att nu skulle han få den sonen han alltid velat ha.


Han gav upp efter mitt tredje rymningsförsök. Tur för honom att det sedan visade sig att min lillasyster var förtjust i fotboll.


Efter alla mina vänner och syrran så var mamma den ”första” jag kom ut för. Det gick till ungefär såhär:

Jag: mamma… jag är … mummelmummel.

Mamma: vad sa du?

(och jag tyckte hon lät väldigt arg och fantiserade ihop världens undergång)

Jag: jag är bög…

Mamma: jaha? Och?


Min mamma är också den som inte tvekade en sekund när jag frågade om jag kunde få en vävstol, och här sist när pappa var sugen på att köra hem en nästan 2,5 meter bred kista men tänkte diplomatiskt att det kunde vara bra att fråga först. Mamma är också den som med jämna mellanrum fick göra mat åt 10-15 lajvare med jämna mellanrum då lajvgänget träffades regelbundet.


Numera är mamma kanske största stödet när dom kommer till allt textilt, även om hon tycker jag är rätt så nördig. Vi nålbinder till exempel båda två tack vara Mattlo.


Min pappa och Fårös hembygdsförening har dumpat allt vad textil heter på mig av deras samlingar, vilket jag ser fram emot att få kika och lära mig mer om! Tanterna där nere tycker redan att det är hemskt roligt att det är en ”karl” som är intresserad av textilt hantverk.


Jag har helt enkelt awesome föräldrar!

1 kommentar: