söndag 13 februari 2011

återfödsel

Nu har jag haft ”skriv-nytt-inlägg-fliken” öppen i snart 10 minuter utan att skriva något. Det kanske inte alls var rätt att ge sig på att blåsa liv i min stackars gamla blogg? Men den som lever får se.


Det här är alltså min blogg. Jag startade den för jag vet inte hur länge sen, och tanken var att den skulle ägnas åt hantverk. Sånna bloggar är det ju så ont om. Tvärt emot vad namnet kan antyda väver jag inte bara band; jag har som mål att lära mig så många textila hantverk som bara möjligt.


Jag kan redan:

Karda, spinna på slända, tvinna, väva på brickor, väva, fläta, brodera, virka, sticka och sy. Tror det var allt.

Nästa projekt är väl att få lite mer koll på stickningen, har hört att aviga maskor också kan vara bra att kunna. Efter det blir det nog antingen att pilla på min nya spinnrock, eller knyppeldynan som dök upp här i helgen.


Efter den där listan är det kanske inte så överraskande att jag läser Textilvetenskap, andra terminen, på Uppsala Universitet. Och det är till stor del Saras fel. Jag träffade henne en gång i mora, och fastade genast för det här med vävning och textilproduktion. Vi har även lajvat tillsammans, och det är i den svängen som jag har lovat att brodera en ikonbild åt våran lajvgrupp. Projekten tar aldrig slut.


Lajv började jag förövrigt med för att jag har den ovanan att bara läsa fantasyböcker. Det ledde till en liten rollspelsgrupp i mina yngre dagar, och sedan till lajv. Jag börjar dock tröttna lite på lajvandet skulle jag tro, men det betyder inte att intresset för historiska kläder försvinner!


Det känns lite ovant att skriva igen, det känns ju nästan som om jag inte har gjort det sedan gymnasiet. Men jag har ju jämt något hantverk i väskan – det och en bok – så varför inte försöka återuppliva den här bloggen. Hon som peppar mig är Anneli. Och även om det kanske går segt, så kan det ju inte gå segare än för Oscar.


Allt detta sitter jag alltså och skriver när jag igentligen (ja, jag stavar det så) borde brodera på Emmas kudde. Med det är svårt när inspirationen tryter.


Nu får vi se hur lång tid det tar innan alla börjar hitta hit igen.

3 kommentarer:

  1. helt sant, det glömde jag helt bort. har faktiskt plan på två riktigt grova sockor i ylle till eventuellt lajv, och att ha hemma nu när det är så kallt. självklart ska dom bli randiga också!

    SvaraRadera
  2. Yay, go namedropping!

    SvaraRadera